Συνέντευξη Τύπου στην Κεφαλονιά των Σ. Σαμοΐλη και Δ. Στρατούλη μέλους της ΠΓ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν, ο Στέφανος Σαμοΐλης υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ  μαζί με τον Δ. Στρατούλη μέλος της ΠΓ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Κεφαλονιάς  Γεωργία Παναγιωτάτου με την παρουσία τοπικών στελεχών και του συνδυασμού, σήμερα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Αφού συλλυπήθηκαν την οικογένεια του νεκρού εργάτη στο σημερινό εργατικό δυστύχημα στο ΧΥΤΥ Ληξουρίου και ζήτησαν να ελεγχθούν σε βάθος οι ευθύνες γι’ αυτό, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής.

Την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής για την κατάσταση διάλυσης των δομών Δημόσιας Υγείας στο νησί. Το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου δουλεύει με το 50% του αναγκαίου προσωπικού, που εργάζεται με αυταπάρνηση και με απάνθρωπη εντατικοποίηση για να καλύψει τα δυσθεώρητα κενά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, που υπολειτουργεί.

Περιοδεύσαμε και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Συναντηθήκαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Βασιλική Βουτσινά, που μας ενημέρωσε για την κατάσταση του Νοσοκομείου και εκφράσαμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον αγώνα και τις προτάσεις τους για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, συντήρηση των εγκαταστάσεων και του τεχνικού ιατρικού εξοπλισμού του και κυρίως για άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού – οικονομικού προσωπικού.

Συναντηθήκαμε επίσης με τον Διευθυντή της μονάδας του τεχνητού Νεφρού κ. Ευάγγελο Γιαννάτο και τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλεύτριες που έχουν δηλώσει παραίτηση, εάν μέχρι το τέλος του μήνα δεν γίνουν προσλήψεις και δεν λυθεί το πρόβλημα με τον Διοικητή, τον οποίο και αυτοί αλλά και ο σύλλογος θεωρούν ανεπαρκή και ακραία αυταρχικό.

Σε τηλεφωνικό διάβημα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία της κυβέρνησης και απαιτήσαμε να δοθούν άμεσες λύσεις και να επισκεφτεί γι αυτό το σκοπό την Κεφαλονιά πριν ισχύσουν οι παραιτήσεις, που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση το νοσοκομείο και σε απόγνωση τους κατοίκους του νησιού.

Περιοδεύσαμε και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου. Συναντηθήκαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Βασιλική Βουτσινά, που μας ενημέρωσε για την κατάσταση του Νοσοκομείου και εκφράσαμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον αγώνα και τις προτάσεις τους για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, συντήρηση των εγκαταστάσεων και του τεχνικού ιατρικού εξοπλισμού του και κυρίως για άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού – οικονομικού προσωπικού.

Επισκεφτήκαμε  μαζί με τοπικά στελέχη, το Ληξούρι και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Ακόμα από το 2014 δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που είχε προκαλέσει ο σεισμός στην περιοχή Ληξουρίου.

Οι ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας είναι τεράστιες .

Καμιά παρέμβαση στο οδικό δίκτυο, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, στο λιμάνι, στις εργατικές κατοικίες ,που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ούτε στη Βιβλιοθήκη ούτε καν στο νεκροταφείο. Ο Περιφερειάρχης στωικά υπομένει αυτή την κατάσταση και είναι πάντα πρόθυμος όποτε χρειαστεί να δεσμεύσει  τα αποθεματικά της ΠΙΝ για να πληρωθούν οι “θεσμοί’.

Εκφράσαμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας, με την φυσική μας παρουσία στο περιφερικό συμβούλιο ,  στο μεγάλο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ιόνια Νησιά. Σε συνάντηση που είχαμε με το μέλος της ανοικτής συνέλευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις κ. Μάκη Δημητράτο συμφωνήσαμε ότι μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει καταστροφή για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και κοινωνία και τις αναπτυξιακές προοπτικές τους

Το μέλλον των Ιονίων νήσων είναι το γαλάζιο, το πράσινο και το πολύχρωμο δεν έχουν καμία ανάγκη από το  μαύρο.  

Τουρισμός για τα Ιόνια είναι προστασία και ανάδειξη του φυσικού τους κάλλους, του πολιτισμού, της ιστορίας και των μνημείων τους.

  • Μονοψήφιο ΦΠΑ στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιονίων ,δραστική μείωση του στα είδη λαϊκών αναγκών.    
  • Δραστικό περιορισμό των all inclusive και των φαραωνικού τύπου ξενοδοχειακών μονάδων
  • Να σταματήσουν οι εξαγορές μεγάλων ξενοδοχείων από το ξένο κεφάλαιο.

Τουρισμός που θα είναι  συνδεδεμένος με

  • με την παραγωγή του αγροτοδιατροφικού τομέα στα ίδια τα νησιά (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).
  • Με την ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας για θεραπευτικό αλλά και αποκατάστασης Τουρισμό
  • Ανάδειξη του φυσικού τους κάλλους για αθλητικό τουρισμό.

 Η στήριξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ και του ψηφοδελτίου του σημαίνει να ακουστεί ηχηρά και αγωνιστικά η φωνή των ενεργών πολιτών και των κινημάτων τους στα Ιόνια Νησιά, οι διεκδικήσεις τους και οι εναλλακτικές φιλολαϊκές λύσεις για τα λαϊκά και τοπικά προβλήματα.

Ειδική αναφορά έγινε για τις παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή μας Νίκος Χουντής και το θετικό έργο για τα προβλήματα των Ιονίων Νήσων προβάλλοντας αιτήματα των κινημάτων για αποκρατικοποιήσεις  δημόσιων  υποδομών , δημόσιων χώρων και των προβλημάτων διαχείρισης αστικών αποβλήτων .

Καταλήγοντας τόνισαν ότι οι πολιτικές των μνημονικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ ,ΝΔ, ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ  μοιάζουν τόσο που οι διαφορές τους είναι κάλπικες  .

Ισχυρή ΛΑΕ στο λαό, στους αγώνες, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή είναι η καλλίτερη εγγύηση, για πραγματική αντιπολίτευση

Για ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, τη λιτότητα και την ταπεινωτική επιτροπεία.

Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για εναλλακτική προοδευτική φιλολαϊκή λύση.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *