Συνέντευξη του Δημήτρη Πέττα υποψήφιος με το Ανυπότακτο Ιόνιο στην Π.Ε Ζακύνθου

Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος υπήρξε φίλος και σύντροφος, αλλά δυστυχώς επέλεξε όχθη.

Δημήτρης Πέττας (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ» με επικεφαλή τον Στέφανο Σαμοίλη)

«Από τις αρχές του 2014 διαπιστώσαμε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις του κ. Γαλιατσάτου. Από τότε, σε πολλά ζητήματα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Α.ΝΑ.ΣΑ» που με την διάσπαση του «ΣΥΡΙΖΑ» εντάχθηκαν στην «Λαϊκή Ενότητα» διαχωρίσαν τη θέση τους.
Τελικά πέρυσι διαφοροποιηθήκαμε πλήρως από τον συνδυασμό του κ. Γαλιατσάτου. Δεν υλοποιήθηκαν αυτά που μαζί είχαμε οραματιστεί, αφού ο κ. Γαλιατσάτος επέλεξε να ακολουθήσει τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Δεν εναντιώθηκε σε κεντρικά ζητήματα, όπως στην εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων.
Εμείς προσπαθούμε μέσα από την πορεία μας ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά και μέσα από την προεκλογική διαδικασία, να δώσουμε την προοπτική ενός άλλου δρόμου για τα Ιόνια Νησιά. Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων έχει μειωθεί κατά 70%. Ποια έργα έγιναν από την Περιφέρεια στη Ζάκυνθο; Αναφέρομαι σε αναπτυξιακά έργα και όχι σε έργα συντήρησης, όπως τα αντιπλημμυρικά.
Η συντήρηση των μνημείων, όπως είναι το μοναστήρι των Στροφάδων, είναι υποχρέωση της πολιτείας, άρα κάτι το αυτονόητο.
Ο τουρισμός στη Ζάκυνθο, αλλά και γενικότερα στα Ιόνια Νησιά, άνθησε τα τελευταία χρόνια, όχι όμως επειδή έκανε κάτι η Περιφέρεια, όχι λόγω κάποιας πολιτικής της. Αυτό έγινε κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων, αλλά και γιατί είμαστε ένας ελκυστικός προορισμός. Τα 2/3 του εισοδήματος της Περιφέρειας προέρχονται από τον τουρισμό. Άρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος που έχουμε, να βελτιώσουμε την ποιότητα του τουρισμού, και να προστατέψουμε το περιβάλλον. Δεν είμαι αντίθετος στο να κατασκευαστούν 5στερα ξενοδοχεία, αλλά πρέπει να έχουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη. Θα ήταν προτιμότερο, για παράδειγμα, αντί να φτιαχτούν 5στερες ξενοδοχειακές μονάδες, να φτιάξουμε εργατικές εστίες, ώστε να φιλοξενήσουμε εργατικό δυναμικό, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να μειώσουμε την ανεργία.
Στην Περιφέρεια λείπουν κονδύλια και έργα. Τελικά, την διαχείριση την κάνουν άλλοι, και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε, δηλαδή την μνημονιακή πολιτική. Η Περιφέρεια μπορεί να σχεδιάσει και να απαιτήσει.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης , ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα και αποχώρησε από το κόμμα το καλοκαίρι του 2015, απεμπολώντας προνόμια που κατείχε, και αυτό είναι προς τιμήν του.
Στο ψηφοδέλτιό μας, δεν υπάρχουν μόνο πρόσωπα που ανήκουν στη ΛΑ.Ε, αλλά και σε άλλους χώρους της μαχόμενης αριστεράς, καθώς και των οικολόγων. Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά οι όποιες συνεργασίες, θα προέλθουν, αν τελικά γίνουν πράξη, κάτι που το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες.
Προσωπικά, θα ήθελα μια συμπόρευση κοινής δράσης της αριστεράς, με την κα Μπαλού και το ΚΚΕ, αλλά δυστυχώς το ΚΚΕ έχει τις εμμονές της αυτόνομης καθόδου του στις εκλογές.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Γαλιατσάτο, δηλαδή με την κυβερνητική πολιτική, που ο ίδιος ταυτίστηκε απόλυτα.
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τον Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, γιατί το σχόλιό μου θα εκφεύγει των ορίων που βάζει το Ε.Σ.Ρ.
Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος υπήρξε φίλος και σύντροφος, αλλά δυστυχώς επέλεξε όχθη. Ωστόσο βοήθησε τον Δήμο, ασχέτως αν ο Δήμος δεν έλυσε τα δικά του προβλήματα.
Από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Διονύση Μπάστα, δεν είδα τίποτα σε θέματα ανάπτυξης στη Ζάκυνθο.
Μηδενική θα έλεγα ότι ήταν η προσφορά του.
Η Ρόδη Κράτσα εκπροσωπεί τη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό τα λέει όλα.
Ο Σπύρος Σπύρου είναι ένας αντάρτης μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών.
Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς είναι φευγάτος.
Ο Γιάννης Αγαλιανός είναι ένας φίλος που ήρθε από τα παλιά.
Ο Γιώργος Αρμένης δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επέλεξε να μην σπάσει αυγά.
Ο Διονύσης Γάσπαρος καλό θα ήταν να παραμείνει γιατρός.
Ο Αντώνης Κασσιμάτης ήταν καλός σύντροφος, κινηματικός, αλλά έμπλεξε με τα μνημόνια.
Δεν γνωρίζω τον Χαράλαμπο Λιβέρη, ούτε τον Χρήστο Πάστρα, τον Νικήτα Αρετάκη, και τον Αναστάσιο Μαρίνο, άρα δεν τους κρίνω. Πάντως είμαι επιφυλακτικός σε όσους δηλώνουν ανεξάρτητοι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *