Συμμετοχή στο κάλεσμα του Ε. Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Συμμετοχή στο κάλεσμα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ για τις δομές Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ  ΙΟΝΙΟ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή στο κάλεσμα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ για διεκδίκηση  δομών Υγείας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2019, ώρα 7.00 μ.μ.
Αργοστόλι: Πάρκινγκ Δημοτικού Γηπέδου Αργοστολίου.
Ληξούρι: Άγαλμα Λασκαράτου
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στην Κεφαλονιά συνεχίζει να λειτουργεί  με σοβαρές δυσκολίες και ελλείψεις για ασθενείς και τους συγγενείς τους αλλά και για το υγειονομικό – διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος.

Η λειτουργία της Μ.Ε.Θ. και της Ψυχιατρικής έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.
Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων που καλύπτει κάποια από τα λειτουργικά κενά γίνεται συνήθως με προσωρινό ιατρικό προσωπικό το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποχωρήσει αφήνοντας «ξεκρέμαστα»  νοσοκομεία.

Διευρύνει την ελαστική εργασία μέσα στο σύστημα υγείας που αποτελεί βασική κατεύθυνση του ευρωπαϊκού ιερατείου.
Επιπλέον η πρόσληψη προσωρινών εργαζομένων φορτώνει στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων δαπάνες που είναι για λειτουργικά έξοδα οι οποίες ξεφορτώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνει την μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων.

Στόχος αυτής της επιλογής είναι να ενισχυθεί η λειτουργία των νοσοκομείων με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  και μέσα από αυτή να καλύπτουν τις ανάγκες τους τόσο για τα λειτουργικά τους έξοδα όσο και για την μισθοδοσία του προσωπικού.
Νομιμοποιούν την είσοδο και εν τέλει την κυριαρχία της προσωρινής και ελαστικής εργασίας βάζοντας ταυτόχρονα ωρολογιακή βόμβα στην συνταγματική αρχή της μονιμότητας των εργαζομένων στην υγεία και γενικότερα στο δημόσιο.
Άλλωστε η επαναδραστηριοποίηση της νέας ΕΣΑΝ Α.Ε για την χρηματοδότηση τα μνημονιακά χρόνια του Δημόσιου συστήματος υγείας επιβεβαιώνουν αυτή την εξέλιξη.

Όσοι λοιπόν στο όνομα της κάλυψης των αναγκών υποστηρίζουν και πανηγυρίζουν για την πρόσληψη προσωρινών εργαζομένων αποδέχονται ουσιαστικά την απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση της υγείας και συμβάλουν στην μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στις αγωνίες των κατοίκων , του όλου νησιωτικού συμπλέγματος , για την Δημόσια Υγεία. Αλλά και εάν επιθυμεί ποιοτικό τουρισμό δεν μπορείς να το επιτύχεις χωρίς Υγειονομική και Νοσοκομειακή κάλυψη.

Η ΑΦΩΝΙΑ  της διοίκησης Γαλιατσάτου είναι χαρακτηριστική του πολιτικού της προσανατολισμού παρά τις “κορώνες” της, κατά καιρούς, για τις αποκρατικοποιήσεις

 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ

Το Γραφείο Τύπου

7/04/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *