Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Παραιτήθηκαν σήμερα και οι Παθολόγοι μετά το προσωπικό της ΜΤ Νεφρού

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, καθώς σήμερα  κατέθεσαν την παραίτησή τους και οι δύο Παθολόγοι  που είχαν απομείνει στο Νοσοκομείο!

Όλα αυτά μόλις δύο μέρες, μετά την παραίτηση σύσσωμου του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι στιγμής η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας τηρεί σιγήν ιχθύος λες και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Η Περιφερειακή Αρχή δε σιωπά!!

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Το σωματείο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου, ταυτίζεται αλληλέγγυο με τους συναδέλφους της ΜΤΝ, και στέλνει στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής της Μονάδας , μήνυμα που πρέπει να ακούσει ο Κεφαλονίτικος λαός.
Φυσικοί αυτουργοί είναι:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντές της και η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του νομού, και ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι συνοδοιπορούν με τις μνημονιακές εφαρμογές στην υγεία και όσοι τις ανέχονται.

Τα μνημονιακά μέτρα που έχουν παρθεί για την αναπλήρωση και την λειτουργία των μονάδων υγείας στην Κεφαλονιά ,σε σχέση με το προσωπικό, είναι μέτρα ΘΑΝΑΤΟΥ.
Επειδή οι παραιτήσεις αυτές και το κλείσιμο του τμήματος είναι η αρχή του ντόμινο της διαλυμένης υποδομής και λειτουργίας της υγείας στην Κεφαλονιά ,ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις, και θα καλέσουμε τον λαό της Κεφαλονιάς μαζί μας, γιατί από αυτές τις κινητοποιήσεις θα εξαρτηθεί η επιβίωση ΟΛΩΝ μας.
ΔΕΝ θα ταΐσουμε εμείς τον Μινώταυρο των μνημονίων και των τραπεζιτών με τις ζωές μας.
ΔΕΝ θα παραδώσουμε σε ιδιώτες την Υγεία μας, τη ζωή μας και ως εκ τούτου και τις μονάδες υγείας των νησιών μας.
ΔΕΝ θα αφήσουμε να θυσιαστούν οι ανάγκες των πολιτών για δημόσια υγεία και περίθαλψη, στους στόχους των κυβερνήσεων -προηγούμενων και παρούσης- με τους “θεσμούς”, προκειμένου να πιαστούν ματωμένα πλεονάσματα.

ΤΗ ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο σύλλογος νεφροπαθών του νησιού.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

Ως γνωστό, εδώ και πολύ καιρό η εύρυθμη λειτουργία της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου μας λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες .

Δυστυχώς , παρ´ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτριών , ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βιβλακης έμεινε απαθής!

Και σήμερα το πρωί ο δ/ντής κ. Ευάγγελος Γιαννατος και η Νεφρολόγος Α κ. Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους!

Έτσι, από αύριο η λειτουργία της μονάδας είναι στον «αέρα» και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο.

Σαν Σύλλογος Ζητάμε ΑΜΕΣΗ πρόσληψη νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη

Εκ μέρους του Συλλόγου 

Η Πρόεδρος 

Κυριακή Θεοδωροπούλου – Κρούσσου 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *