ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥσυμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της  Δευτέρας 23/12/2019 κατέθεσε  ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Με μαζική, ενεργητική και επ’ αόριστον απεργία, που ξεκίνησαν το Σάββατο 21/12/2019, απαντούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, αντιστεκόμενοι στις απολύσεις που έχουν γίνει και προγραμματίζει να γίνουν.

Εναντιώνονται  στους μισθούς πείνας με τους οποίους προσλαμβάνονται οι νέοι εργαζόμενοι σε αντίθεση με τα αστρονομικά ποσά που λαμβάνουν ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ.

Αγωνίζονται για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων αλλά ιδιαίτερα των νεοπροσληφθέντων.

Την ίδια στιγμή η παραγωγικότητα του ομίλου από το 2012 μέχρι το 2018 αυξήθηκε κατά 55% , αντίθετα το μισθολογικό κόστος του ΟΤΕ από το 2012 έως και σήμερα μειώθηκε κατά 55%.

Οι εργαζόμενοι  του ομίλου εναντιώνονται στις υπέρογκες χρεώσεις τις οποίες πληρώνει η κοινωνία για τις  τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες internet.

Τo ANYΠOTAKTO IONIO είναι στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ και εύχεται καλή επιτυχία στον αγώνα τους»

Δυστυχώς καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της κ. Κράτσα, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη με την αιτιολογία ότι ήθελαν να αφαιρεθούν οι εκφράσεις «μισθοί πείνας» και «αντιστεκόμενοι στις απολύσεις»
ΚΕΡΚΥΡΑ 23/12/2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *